Grachtenmuseum: Tentoonstelling Het Geheim van de Meester

De tentoonstelling Het Geheim van de Meester in het Grachtenmuseum is verlengd en is nu te zien tot en met zondag 3 oktober 2021!

In Grachtenmuseum Amsterdam zijn alle schilderijen uit het AVROTROS televisieprogramma ‘Het Geheim van de Meester’ te bewonderen. Denk hierbij aan Het meisje met de parel van Johannes Vermeer, Het puttertje van Carel Fabritius, maar ook modernere meesterwerken, zoals Meisje in witte kimono van George Breitner of Maannacht IV van Jan Sluijters. De meesterwerken vormen in één overzichtstentoonstelling zo een uniek ensemble in de sfeervolle stijlkamers van Grachtenmuseum Amsterdam.

Verder vertelt de expositie de verhalen en de geheimen achter de meesterwerken. Het gepassioneerde team van televisieprogramma Het Geheim van de Meester heeft door middel van infraroodopnamen, röntgenfoto’s, XRF-scans, verfmonsters en klassiek archiefonderzoek getracht de geheimen van de meesters te ontrafelen. Als bezoeker word je meegenomen in een ontdekkingsreis door zes eeuwen kunstgeschiedenis. Het Geheim van de Meester van producent POSVIDEO in opdracht AVROTROS is een van de best bekeken kunstprogramma’s op de Nederlandse televisie.

Alvast tickets kopen de tentoonstelling Het Geheim van de Meester? Boek hier direct een tijdslot.

Home